Våren för oss allergiker…

Våren verkar för de flesta innebära en tid av glädje och upprymdhet. Kanske den känsla man som kristen känner vid ett kristet julfirande (eller kanske anser sig borde känna) när väntan är slut och Jesus faktiskt är född.

För oss pollenallergiker däremot närmar vi oss våren med fasa. Visst finns det piller, men dessa har ibland biverkningar som kan vara ganska kännbara. Som allergiker kan man kanske mer likna våren vid något betungande och besvärligt som vi måste gå igenom för att träda in i den befriande sommaren. Eller kanske som en smygande thriller. Trots att man vet vad som finns bakom dörren måste man öppna och se efter.

Bilden är tagen i Slottskogen där eftermiddagssolen i motljus tog fram den djävulska treudden. Lite ökade kontraster gjorde den bara ännu mer skräckfilmsaktig. Så här i påsktider kanske man kan säga att treudden har med häxor och blåkulla att göra??

Glad Påsk på er!