Den första veckan i juli var katten och jag ensamma ute på ön. Natten till måndagen så väckte hon mig genom att hoppa upp i sängen och jama. I mitt yrvakna tillstånd förstod jag förstås ingenting. Balkongdörren var ju öppen så att hon skulle kunna gå ut och in som hon ville… Efter att ha varit på toaletten somnade jag förstås om. Utan att ha förstått någonting.

Först vid frukosten förstod jag att hon stolt ville visa mig nattens jakttrofé.

Oftast märker vi bara på de blodiga spåren när hon fångat något, men just denna sort vet vi att hon inte äter.

Men var det en frukost till mig hon fångat? Eller ville hon bara ha beröm? Eller ville hon kanske ha hjälp med att få tag i den?

Det var förstås trevligt att ha en söt liten frukostkompis med plirande svarta ögon som kikade fram bakom blomkrukorna.

Efter frukosten tyckte jag ändå det var bäst att lämna dörrarna öppna så den kunde smita ut när jag lämnade huset. Nästa gång kanske katten inte skulle leka lika snällt.